PH-waarde, bij dagelijkse reiniging belangrijk te kiezen voor een neutrale pH-waarde.
Niet alle reinigingsproducten hebben dit.
Bijvoorbeel algafloor,
Daarom is soms de controle op ph-waarde een extra toegevoegde waarde.
Ook als producent vraagt voor een goede mengverhouding water en product, dan is dit belangrijk.
Kort overzicht: Van pH 14,0 tot pH 0,0
- pH 14: natronloog van 1 mol/l
- pH 13: natronloog of kaliloog van 0,1 mol/l
- pH 12: ovenreiniger
- pH 11,5: huishoudammonia (verdunde ammonia)
- pH 10,5: zeepsop
- pH 9,5: bleekwater
- pH 8,5: zeewater, darmsap (iets verhoogde pH door gal)
- pH 7,5: eieren
- pH 7,4: menselijk bloed
- pH 7: zuiver, gedestilleerd water (neutraal)
- pH 6,7: melk pH 6,5: speeksel
- pH 6: natuurlijke regen, urine
- pH 5,5: huid
- pH 5: licht zure regen
- pH 4,5: tomaten, druiven, yoghurt (3,7-4,5)
- pH 4: zure regen, tomatensap, bier
- pH 3: consumptieazijn, wijn, zuurkool
- pH 2,8: cola
- pH 2: maagzuur, citroensap
- pH 1: zwavelzuur (accuzuur)
- pH 0: zoutzuur (1 mol/l), zwavelzuur (1 N)