PH-waarde, zeer belangrijk bij de keuze van je product

PH-waarde, zeer belangrijk bij de keuze van je product

PH-waarde, bij dagelijkse reiniging belangrijk te kiezen voor een neutrale pH-waarde.
Niet alle reinigingsproducten hebben dit.
Bijvoorbeel algafloor, 
Daarom is soms de controle op ph-waarde een extra toegevoegde waarde.
Ook als producent vraagt voor een goede mengverhouding water en product, dan is dit belangrijk.

Kort overzicht: Van pH 14,0 tot pH 0,0

  • pH 14: natronloog van 1 mol/l
  • pH 13: natronloog of kaliloog van 0,1 mol/l
  • pH 12: ovenreiniger
  • pH 11,5: huishoudammonia (verdunde ammonia)
  • pH 10,5: zeepsop
  • pH 9,5: bleekwater
  • pH 8,5: zeewater, darmsap (iets verhoogde pH door gal)
  • pH 7,5: eieren
  • pH 7,4: menselijk bloed
  • pH 7: zuiver, gedestilleerd water (neutraal)
  • pH 6,7: melk pH 6,5: speeksel
  • pH 6: natuurlijke regen, urine
  • pH 5,5: huid
  • pH 5: licht zure regen
  • pH 4,5: tomaten, druiven, yoghurt (3,7-4,5)
  • pH 4: zure regen, tomatensap, bier
  • pH 3: consumptieazijn, wijn, zuurkool
  • pH 2,8: cola
  • pH 2: maagzuur, citroensap
  • pH 1: zwavelzuur (accuzuur)
  • pH 0: zoutzuur (1 mol/l), zwavelzuur (1 N)

ph-waarde

Opmerking achterlaten

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.