PH-waarde

PH-waarde, bij dagelijkse reiniging belangrijk te kiezen voor een neutrale pH-waarde. Niet alle reinigingsproducten hebben dit. Daarom is soms de controle op ph-waarde een extra toegevoegde waarde. Ook als producent vraagt voor een goede mengverhouding water en product is dit belangrijk. Kort overzicht: Van pH 14,0 tot pH 0,0 pH 14: natronloog van 1 mol/l pH 13: natronloog of kaliloog van 0,1 mol/l pH 12: ovenreiniger pH 11,5: huishoudammonia (verdunde ammonia) pH 10,5: zeepsop pH 9,5: bleekwater pH 8,5: zeewater, darmsap (iets verhoogde pH door gal) pH 7,5: eieren pH 7,4: menselijk bloed pH 7: zuiver, gedestilleerd water (neutraal) pH 6,7: melk pH 6,5: speeksel pH 6: natuurlijke regen, urine pH 5,5: huid pH 5: licht zure regen pH 4,5: tomaten, druiven, yoghurt (3,7-4,5) pH 4: zure regen, tomatensap, bier pH 3: consumptieazijn, wijn, zuurkool pH 2,8: cola pH 2: maagzuur, citroensap pH 1: zwavelzuur (accuzuur) pH 0: zoutzuur (1 mol/l), zwavelzuur (1 N)

ph-waarde